Savjeti kako koristiti lak za kosu

Sve žene u svom kupaonskom ormariću imaju barem jedan lak za kosu, za one ‘u zadnji čas’ slučajeve, čak i one žene koje inače ne koriste lak za kosu. Na tržištu postoji nekoliko varijanti lakova za kosu. U ponudi su mnogi hranjivi lakovi za kosu namijenjeni obojenoj kosi, kovrčavoj kosi, kosi bez volumena i slično.

Ako volite prirodni izgled i nakon nanesenog laka za kosu, tada je za vas lak za kosu sa najnižom jačinom. S druge strane, ako volite da vam frizura čvrsto stoji na mjestu čitav dan, tada je za vas lak za kosu sa najvišom jačinom.

Jačine laka za kosu:

  • 1 i 2 – Lakovi ove jačine odlični su za održavanje nezaglađene frizure. Također, svi znamo kako ‘mlada’ kosa može biti neposlušna, a lak za kosu jačine 1 i 2 će vam savršeno pomoći u tim slučajevima. On neće slijepiti kosu te će održati kosu lepršavom.
  • 3 i 4 – Odlični za održavanje kovrčave kose i za dnevne frizure koje trebaju preživjeti vaš radni dan.
  • 5 – Jačina laka 5 osigurat će vam miran izlazak i držat će vašu frizuru pod kontrolom, no pazite da ga ne nanesete previše jer može slijepiti kosu i dati vam izgled kacige.
  • 6 – Nešto jači lak od jačine 5, a omogućit će vam postojanu frizuru i duže od jednog dana. Idealno za svadbe na kojima želite da vam frizura preživi čitavu noć i dio dana, a da pritom možete plesati koliko vas je volja.

Kako pravilno koristiti lak za kosu:

Manje je više! Ovo je glavno pravilo i glavni savjet. Nemojte pretjerati sa nanošenjem laka za kosu jer ćete dobiti upravo suprotan efekt od željenog.

• Bočicu sa lakom za kosu pokušajte uvijek držati uspravno i ne prskajte preblizu kose. Držite bočicu barem 15-20 cm udaljenu od kose.

• Lak za kosu nanosite ravnomjerno na čitavu kosu, kako biste izbjegli da vam na jednom dijelu kosa bude slijepljena, a ostatak kose i dalje strši po svome.

• Ako želite više volumena u kosi, nagnite glavu prema dolje i nanesite malu količinu laka za kosu po cijeloj kosi. Kada vratite glavu u normalan položaj vidjet ćete razliku u volumenu.

• Ako trebate kovrčavu frizuru koja mora izdržati čitavu noć, prije kovrčanja kose nanesite na kosu malo laka, potom nakovrčajte kosu, a na kraju nanesite još jedan tanak sloj laka.

• Lak za kosu vam može poslužiti i kao fiksator za obrve, no taj trik nemojte prečesto koristiti. Jednostavno nanesite malo laka za kosu na spoolie kojim češljate obrve i voilà.

• Znate onu situaciju kada u punđu stavite nekoliko ukosnica i one vam tokom dana izađu iz punđe i doslovno vam vise na kosi? Sigurno znate. Rješenje za takve situacije je ovo: pošpricajte ukosnice sa malo laka za kosu i takve iz stavite u kosu.

• Lak za kosu može ubrzati sušenje laka za nokte. Pošpricajte nalakirane nokte sa malo laka za kosu i oni bi se trebali posušiti prije nego što je uobičajeno.

Subrina Haircode X force lak za kosu još kratko vrijeme možete kupiti na Tester webshopu.

Ovaj članak možete pronaći i OVDJE!
Tester.hr

* * *

Koji lak za kosu se vama pokazao kao najbolji?

xoxo,

aa

One thought on “Savjeti kako koristiti lak za kosu

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.