Savjeti kako koristiti lak za kosu

Sve žene u svom kupaonskom ormariću imaju barem jedan lak za kosu, za one ‘u zadnji čas’ slučajeve, čak i one žene koje inače ne koriste lak za kosu. Na tržištu postoji nekoliko varijanti lakova za kosu. U ponudi su mnogi hranjivi lakovi za kosu namijenjeni obojenoj kosi, kovrčavoj kosi, kosi bez volumena i slično.

Ako volite prirodni izgled i nakon nanesenog laka za kosu, tada je za vas lak za kosu sa najnižom jačinom. S druge strane, ako volite da vam frizura čvrsto stoji na mjestu čitav dan, tada je za vas lak za kosu sa najvišom jačinom.

Jačine laka za kosu:

  • 1 i 2 – Lakovi ove jačine odlični su za održavanje nezaglađene frizure. Također, svi znamo kako ‘mlada’ kosa može biti neposlušna, a lak za kosu jačine 1 i 2 će vam savršeno pomoći u tim slučajevima. On neće slijepiti kosu te će održati kosu lepršavom.
  • 3 i 4 – Odlični za održavanje kovrčave kose i za dnevne frizure koje trebaju preživjeti vaš radni dan.
  • 5 – Jačina laka 5 osigurat će vam miran izlazak i držat će vašu frizuru pod kontrolom, no pazite da ga ne nanesete previše jer može slijepiti kosu i dati vam izgled kacige.
  • 6 – Nešto jači lak od jačine 5, a omogućit će vam postojanu frizuru i duže od jednog dana. Idealno za svadbe na kojima želite da vam frizura preživi čitavu noć i dio dana, a da pritom možete plesati koliko vas je volja.

Kako pravilno koristiti lak za kosu:

Manje je više! Ovo je glavno pravilo i glavni savjet. Nemojte pretjerati sa nanošenjem laka za kosu jer ćete dobiti upravo suprotan efekt od željenog.

• Bočicu sa lakom za kosu pokušajte uvijek držati uspravno i ne prskajte preblizu kose. Držite bočicu barem 15-20 cm udaljenu od kose.

• Lak za kosu nanosite ravnomjerno na čitavu kosu, kako biste izbjegli da vam na jednom dijelu kosa bude slijepljena, a ostatak kose i dalje strši po svome.

• Ako želite više volumena u kosi, nagnite glavu prema dolje i nanesite malu količinu laka za kosu po cijeloj kosi. Kada vratite glavu u normalan položaj vidjet ćete razliku u volumenu.

• Ako trebate kovrčavu frizuru koja mora izdržati čitavu noć, prije kovrčanja kose nanesite na kosu malo laka, potom nakovrčajte kosu, a na kraju nanesite još jedan tanak sloj laka.

• Lak za kosu vam može poslužiti i kao fiksator za obrve, no taj trik nemojte prečesto koristiti. Jednostavno nanesite malo laka za kosu na spoolie kojim češljate obrve i voilà.

• Znate onu situaciju kada u punđu stavite nekoliko ukosnica i one vam tokom dana izađu iz punđe i doslovno vam vise na kosi? Sigurno znate. Rješenje za takve situacije je ovo: pošpricajte ukosnice sa malo laka za kosu i takve iz stavite u kosu.

• Lak za kosu može ubrzati sušenje laka za nokte. Pošpricajte nalakirane nokte sa malo laka za kosu i oni bi se trebali posušiti prije nego što je uobičajeno.

Subrina Haircode X force lak za kosu još kratko vrijeme možete kupiti na Tester webshopu.

Ovaj članak možete pronaći i OVDJE!
Tester.hr

* * *

Koji lak za kosu se vama pokazao kao najbolji?

xoxo,

aa

Jedna misao o “Savjeti kako koristiti lak za kosu

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.