[Domaci kreativci] La Design + iznenadenje!

Danas vam donosim nešto novo i drugačije pa se toplo nadam da će vam se svidjeti i da ćete sudjelovati u iznenađenju koje se krije na kraju posta. 🙂

Naime, za one koji ne znaju, od malena sam voljela izrađivati sve i svašta svojim rukama, većinom je to bio nakit napravljen od raznih materijala, no našlo se tu i kutijica u decoupage tehnici i puno sličnih rukotvorina. Jedno ljeto sam čak prodavala svoje radove na štandu i zaradila prilično lijep ljetni džeparac. Pošto u zadnje vrijeme nemam puno vremena za izradu nakita, jako podržavam naše domaće kreativce koji imaju vremena za to i koji to rade sa velikom ljubavlju i voljom. Upravo zato ću vam danas predstaviti jednu domaću kreativku čije radove jako volim i imam ih nekoliko u svojoj kolekciji. Njezino ime je Lana, nakit izrađuje još od malih nogu, a odnedavno je i Ponos Hrvatske. Lani se zaista divim jer nakit izrađuje sa velikom voljom i stvarno uživa u tome. Osim nakita, Lana izrađuje i heklane torbice, privjeske i slično. Možete je pronaći na facebook stranici La Design.

Kada si počela sa izrađivanjem nakita i svih ostalih divota, što te inspiriralo?

Lana: Nakit i modne dodatke sam počela izrađivati s 8 godina, a danas sam ih nakupila već skoro 25. Kako su se skupljale godine tako su se mijenjale i inspiracije, s 8 mi je to bilo sunce prije svega jer čim je bilo sunca bilo je i energije i elana za sve, tako i toplina, dobro raspoloženje, žive boje, sjaj kristalića, pozitivna energija i prijateljice. U inspiraciji danas mogu pronaći i dalje najviše veselja, dobre energije, boja, želje da usrećim nekoga, razveselim novom kreacijom, istraživanjem novih tehnika dođem i do pokoje inspiracije, vlastiti interes za pojedini materijal nakita ili oblik modnog dodatka. Najviše inspiracije i ideja proizlazi iz pozitivnih stvari, a ponajmanje iz tuge, sjete i nostalgije.

Sjećaš li se što je bilo prvo što si svojim rukama izradila? Čuvaš li još uvijek svoj prvi rad?

Lana: Od malih nogu sam se voljela baviti ručnim radom, pa sam tako prvo počela s heklanjem torbica i odjeće za lutke. Neki od tih radova su spremljeni, naravno, s ostalim dragim uspomenama.

Koje materijale koristiš?

Lana: Većina materijala koje koristim u izradi nakita i modnih dodataka su prirodnog porijekla. U nakitu je to poludrago kamenje, a u ostalim modnim dodacima je to uglavnom pamučni konac. U izradi nakita još koristim antialergijske metalne dijelove.

Je li ti teško odvojiti se od svojih radova?

Lana: S jedne strane mi je teško odvojiti se od radova jer je u svaki komadić utkana ljubav prema onome što se radi i strpljenje dok se ideja ne pretvori u stvarnost, ma koliko to trajalo. Kad tako postupam prema svakom svom radu i kasnije vidim da je netko sretan dok isti taj rad nosi, znam da se trud isplatio.

Znam da imaš veliku podršku i svoje obitelji i prijatelja; koliko ti to znači i daje li ti dodatni elan?

Lana: Od samih početaka mog zanimanja za stvaranje nakita i modnih dodataka sam imala punu podršku svoje obitelji i prijatelja. U nekim trenucima čak i pomoć kad je zatrebalo pri fotografiranju radova u posebnom ambijentu ili nabavljanju materijala. Kad se baviš ručnim radom i voliš to što radiš, naravno da je svaki oblik podrške dobrodošao i od obitelji i od prijatelja. Njihova podrška i pohvala radova laska i daje elana da se i dalje ustraje u tome i razvija sve veća kreativnost.

Koji ti je sajam ostao u najljepšem sjećanju?

Lana: Nemoguće je izdvojiti jedan sajam jer je svaki od sajmova na kojima sam bila proteklih sedam godina bio poseban na svoj način. Na svakom sam upoznavala nove ljude, otkrivala nove materijale, družila se i zbližavala s ostalim izlagačima.

* * *

La Design ima čak tri lijepa poklona za jednu sretnicu…

Jedna od vas osvojit će ovaj tirkizni komplet koji uključuje naušnice, prsten i narukvicu. Nakit je napravljen od poludragog kamenja i odlično će pasati uz lepršave ljetne kombinacije. 😉

PRAVILA:

  • U komentar ispod ovog posta napišite svoje ime i prezime (ili barem prvo slovo prezimena).
  • Pratite moju Facebook stranicu Beauty corner by Iveee.
  • Pratite Facebook stranicu La Design.
  • Podijelite objavu o darivanju na svojoj Facebook stranici. (objava mora biti javna/public)
  • Darivanje traje od danas, tj. od 11.7.2015. do 17.7.2015. do 23:59 h.
  • Dobitnicu bira random.org.
  • Jedna je dobitnica.
  • Dobitnica će biti objavljena ovdje na blogu u ovom postu i na mojoj Facebook stranici te mi se mora javiti sa svojim podacima na mail (Kontakt) ili u inbox na Facebook-u u roku od 48 h od objave dobitnice.
  • Ukoliko se dobitnica ne javi u roku od 48 h biram drugu dobitnicu.

Darivanje je otvoreno za čitateljice iz Hrvatske!

* * *

xoxo,

aa

*darivanje by La Design

55 misli o “[Domaci kreativci] La Design + iznenadenje!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.